diumenge, 29 de juny del 2014

Programa 67 (dimarts, 10 de juny de 2014)

Llavors vam tenir de convidats el cantador de Xàtiva, Pep Gimeno, Botifarra, i el seu amic i guitarrista d'Algemesí, Néstor Mont, qui ens van contar molts dels detalls interessants de la vida que fan els músics de cançó d'arrel tradicional, a més de delectar-nos amb una selecció de temes del disc Botifarra a banda (L'Olleria, Lulusita Records, 2012).

diumenge, 22 de juny del 2014

Programa 66 (dimarts, 3 de juny de 2014)

Aleshores vam tenir de convidat l'escriptor d'Ondara, Jovi Lozano-Seser, amb qui vam parlar de la seua novel·la Una història de ficció.

dimecres, 11 de juny del 2014

A propòsit de la Corona d'Espanya

Dimarts, 10 de juny de 2014. Passen uns quants minuts de les onze de la nit. L’edició 67 de Paraules en silenci acaba d’emetre’s en directe. Als estudis de Ràdio Pego encara hi són el cantaor xativí Pep Gimeno, Botifarra, i el guitarrista d’Algemesí Néstor Mont. Després del programa gaudit i assaborit fins al darrer segon, ara és temps de relax i també de tertúlia distesa sobre alguns temes d’actualitat, com ara la successió a la Corona, els Borbons, la monarquia i la república. Botifarra i Néstor aprofiten el moment per a refrescar-se amb uns glops de cervesa i, alhora, per a pegar-li els últims mossos als entrepans que havien encomanat al Casino de Pego –el de Botifarra és de tonyina i olives, mentre que Néstor el té de pernil. És en aqueix moment quan Botifarra, tan espontani, natural i senzill com sempre, m’indica que agafe un llapis i un paper i escriga el que vol recitar-me. Vol que anote dos romanços que li havien contat dues dones anys enrere; i, com no, els apunte molt gustosament. El primer, que li’l va passar la seua mateixa àvia Otília Borredà, diu:

Alfonsito[1]:
Si tu vols la corona d’Espanya
vés fent-te-la d’argelagues,
que la corona d’Espanya
no està feta per a lladres.

El segon, que és en castellà, li’l va transmetre la tia Maruja de Cullera, i diu:

A la puerta del Congreso,
de bronce hay dos leones.
Si llegan a ser de oro,
se los llevan los Borbones.


[1] Referint-se a Alfons XIII.

Programa 65 (dimarts, 27 de maig de 2014)

En aquella ocasió vam parlar amb l'escriptora de Pego, Isabel Garcia Canet, del seu llibre L'os de la música (Premi Vicent Andrés Estellés de 2010).

dissabte, 7 de juny del 2014

"El vol del silenci", ressenyat en "Las Provincias"

El professor i músic Jesús Barranco és l'autor de la ressenya que, sobre el poemari El vol del silenci, va eixir publicada el divendres, 6 de juny de 2014, en l'edició de la Safor del diari Las Provincias. Si voleu consultar l'article i fins i tot guardar-vos-el, heu de prémer sobre la imatge següent (per a veure-la ampliada, primerament heu de clicar el botó esquerre del ratolí -Firefox- i triar l'opció 'Visualitza la imatge' o el botó dret -Internet Explorer- i elegir l'opció 'Obrir vincle').